Skip to content

Bu Bir Soygundur: Dünyanın En Büyük Sanat Hırsızlığı Belgesel Dizi Konusu ve Yorumu

Bu Bir Soygundur: Dünyanın En Büyük Sanat Hırsızlığı Belgesel Dizi Konusu ve Yorumu yazımızda; This is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist belgesel dizi konusu, yorumu, incelemesi, Netflix eleştirisi, analizi, IMDb, fragmanı, yönetmeni, senaristi, oyuncu kadrosu, yayınlanma tarihi gibi soruların cevaplarını bulacaksınız…

Bu Bir Soygundur Dünyanın En Büyük Sanat Hırsızlığı Belgesel Dizi Konusu ve Yorumu

Üstünde polis üniforması olan iki birey, saat 00.30 sularında Boston ve ABD’nin tanınan sanat müzelerinden olan Isabella Stewart Garder’a adımlarını atar. Devriyedeki güvenlik görevlilerine “bu mahallede kargaşa çıktı” derler. Ve akabinde güvenlik görevlilerinden birini, tutuklama emri bahanesiyle ters kelepçelerler. Polis üniformalı bireylerin söylediği diğer söz “bu bir soygundur” olur. Böylece bu olay dünya tarihinin en büyük müze soygunu olarak tarihe geçer.

Yıllar 1990’ı gösterdiğinde kimsenin tahmin edemeyeceği bir hırsızlık olayı gerçekleşir. Ve bu hırsızlığın değeri yaklaşık 500 milyon dolara tekabül eder. 17.yüzyılın değerli ressamları arasında gösterilen Rembrandt başta olmak üzere, diğer birkaç ünlü ressamın çizimleriyle birlikte tam 13 portre ortadan yok olur. Geriye FBI’ın aylarca, yıllarca soruşturmasını gerektirecek bir dava kalır.

Bu Bir Soygundur: Dünyanın En Büyük Sanat Hırsızlığı Netflix Yorum

Netflix’in 7 Nisan itibariyle yayınlamış olduğu “This is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist” belgesel dizisi, izleyenleri 1990’lı yıllara götürmekte kararlıdır. Ve işe büyük sanat hırsızlığının yaşandığı gündelik hayatlara ayna tutarak başlar. Müzeyi izleyenlerin beğenisine sunar, çeşitli bireyler tarafından gerçekleştirilen röportajlar ile ayrı bir bakış açısı kazandır.

Ancak 1990 Mart’ta gerçekleşen büyük hırsızlık yerli halk başta olmak üzere ABD’yi derinden yaralar. Yerel polisin başladığı davaya eyalet polisi dahil olurken imkanlar son safhaya çıkartılıp FBI işin içine girer. Bir yandan olay yeri inceleme yapılırken bir yandan da hırsızlıkla ilgili büyük ödül ortaya konulur.

Bu süre zarfında şüpheli listesi günden güne artarken çoğu girişim olumsuz sonuçlanır. Dönemin diğer sanat hırsızları ile sohbetler gerçekleştirilir. Ve bu bireylerin pişkinliği tam anlamıyla görülmeye değer bir içerik sağlar. Fakat pişkinliklerinin sebebini, daha önce yapmış oldukları büyük vurgunlar açıklar niteliktedir.

FBI’ın 1990’lı yıllardaki verimsizliğine de dikkat çeken belgesel, dönemin şartlarını başarılı ile aktarmayı başarır. İzleyeni sıkmadan her dakikasını gizemli ögelerle süsler. Sanat hırsızlığından farklı mensuplara ait çete işlerine bir yolculuk sunarak, mükemmele yakın bir iş çıkartmayı başarır. Kaçırmayın.

IMDb: 7,2

Diğer bir film önerisi: Agatha ve Cinayet Gerçeği

This is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist yazı sonu. Diğer içeriklerde görüşmek üzere…

Liked it? Take a second to support Canberk Hatipoğlu on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Bir Cevap Yazın

%d