Kağıttan Hayatlar Film Konusu, Yorumu ve İncelemesi
Kağıttan Hayatlar Film Konusu Yorumu ve İncelemesi yazımızda; Kağıttan Hayatlar film konusu yorumu, incelemesi, Netflix Paper Lives eleştirisi, yönetmeni, senaristi, oyuncu kadrosu, yayınlanma tarihi, IMDb puanı, fragmanı gibi soruların cevaplarını bulacaksınız…
Bu içerikte spoiler bulunmamaktadır.

Bazı kişilere göre Çağatay Ulusoy’un efsaneler yarattığı, bazı kişilere göre ise Ulusoy’un yıllardır kendisini geliştirememesinin sonuçlarının tartışıldığı Kağıttan Hayatlar filmi ile karşınızdayım. Her zaman olduğu gibi konunun veya ana düşüncenin önemsizleştirildiği; yine ve yeniden başrol oyuncusunun yerli-yersiz eleştirilere maruz kaldığı bir filmi daha geride bıraktık.
Hemen hemen her türlü sosyal mecrada göreceğiniz üzere; onlarca eleştiri ve arkası kesilmeyen gereksiz suallere maruz kaldık. Olumlu düşünceleri de unutmamakla birlikte önemli olanın aktarılmak istenen ana fikir olduğunu belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Ve mümkünse herkesin bu konu üzerinden konuşmasını talep ediyorum.
“Sokakta kimsesiz büyüyen çocuklar ithafen…”
Türkiye ve hayatın simgesel sorunlarından biri olan “yetim büyümenin” hazin sorunlarını tema eden Netflix filmi, Mehmet’in (Çağatay Ulusoy) tanıtılmasıyla başlar. Kağıt, karton ve şişe benzeri ürünleri toplayan bir grup yoksul gencin başındaki isim olarak karşımıza çıkar. Yıllardır emek verdiği katı atık deposunun sevilen ve önemsenen bir abisidir.
Kağıttan Hayatlar Film Konusu Yorumu
Küçüklüğünden beri sokakta büyümüş ve kendi çabalarıyla geçimini sağlamaya çalışmaktadır. Ancak oldukça duygusal bir tarafı bulunmaktadır. Yememiş yedirmiş, içmemiş içirmiş ve yaşayamadığı pozitif hayatı hala fırsatı olanlara sunmaya çalışmaktadır. (Filmdeki Gonzi mükemmel bir karakter…)
Yardım ettiği kişilerin başında da 8-9 yaşlarındaki Ali gelmektedir. Çöp arabasının içinde bulduğu çocuğa abi-baba sevgisi ile yaklaşmaya çalışır. Üvey babasından dayak yediğini ve annesinin mecburiyetten dolayı çöpe koyduğunu öğrendikten sonra Ali’ye daha da duygusal yaklaşmaya başlar. Yüzme bilmediği için denize götürüp yüzme öğretir. Pasta alıp sürpriz yapar, yeni kıyafetler alıp güzel görünmesini sağlar.
Gün geçtikçe Ali ile daha sıkı bir bağ kurmaya başlar. Ayrılamaz hale geldiklerinde; kendisini büyüten, mahallenin babası olarak gözüken Tahsin devreye girer. Ve çocuğu annesine teslim etmesini ister. Böylece Mehmet ve Ali’nin geçmiş ve gelecek arasındaki yolculuğu başlamış olur. Bu yolculuk filmin en özel anlarıdır. En duygusal ve filme değer katan noktalarıdır.
IMDb: 7,2
Filmin son anlarında neler olduğunu anlatmak istemiyorum. O anı herkesin kendi gözleriyle görmesini ve kendi duygusal aleminde değerlendirmesini umut ediyorum. Çağatay Ulusoy ve filme gelen eleştirilere gelecek olursak…
“Çocukların ağladığı bir dünyada kahkahalar ancak zalim olur.”
Sanırım dünyada bizler kadar eleştiri tutkunu bireyler yoktur. Her şey hakkında bilgiye sahip, her konu hakkında düşüncelerinin doğru olduğunu düşünen ve kendi cümlelerinin doğruluğunu ispatlamak için saatlerce uğraşan bireylerden bahsediyorum. Hiçbir anın zevkini yaşayamayan ve yorumlarıyla başkalarının da hayatlarına zarar veren kişilikleri hiçbir zaman anlayamayacağım…
Sonuç itibariyle yapılan onca eleştiriye rağmen Çağatay Ulusoy’un etkili performansını göz ardı edemeyiz. Ola ki performansı sizlere işlemediyse, konuyu veya senaryoyu kaçırmış olabilirsiniz. Çünkü “ben duygusal filmlerde duygulanmam, sevmem” şeklindeki yorumlar yapan izleyenlerin bile senaryodan ve Ulusoy’dan etkilenmeme ihtimalini çok düşük görüyorum.
Eksik, hatalı görebilirsiniz veya -ben gibi- bazı sahnelerde abartıya kaçma kriterlerine şahit olabilirsiniz. Ancak hiçbir kişinin “ben bu filmden etkilenmedim” diyebileceğini zannetmiyorum. Yaratıcı yapımcılığını yine Çağatay Ulusoy’un yaptığı, yönetmenliğini Ayla ve Müslüm filmleriyle tarihe kazınan Can Ulkay’ın gerçekleştirdiği film ile ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Duygusal bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Diğer yazılarda görüşme üzere. İyi seyirler…
Film fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.
Diğer popüler filmlere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kağıttan Hayatlar Film Konusu Yorumu ve İncelemesi yazı sonu…
Categories
Yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekir.