Küfürler Tarihi Belgesel Dizi Konusu ve Yorumu
Küfürler Tarihi Belgesel Dizi Konusu ve Yorumu (History of Swear Words) yazımızda; Küfürler Tarihi belgesel dizi konusu, yorumu ve incelemesi, eleştirisi, analizi, IMDb, fragmanı, yönetmeni, senaristi, oyuncu kadrosu, yayınlanma tarihi gibi soruların cevaplarını bulacaksınız…

Netflix’in oldukça ilginç bir konuya ev sahipliği yaptığı yeni belgesel dizisi Küfürler Tarihi 5 Ocak 2021’de izleyenlere sunuldu. Yemek kültürlerinden suç serilerine; tabiatın güzelliklerinden eğlence sanatlarına kadar pek çok farklı tarzda belgeseli izleyenlerle buluşturan Netflix, yine yerinde duramadı ve dizi açıklamasını okuduğunuzda şok edecek, izlediğinizde ise yer yer güldüğünüz ve aklınızda soru işaretlerinin oluşacağı bir yapımla geri döndü.
2020’de başımızda geçen olaylara mizahi açıdan bakan Netflix filmi Death to 2020’ye mutlaka göz atın.
Nicolas Cage’in sunucu pozisyonunda yer aldığı yapımda; günümüzde argo olarak lanse edilen birtakım sözcükler üzerinde konuşmalar gerçekleştirilirken, bu sözcüklerin kökenleri ve kullanılma yerleri gibi konular ele alındı. Evet bence de oldukça değişik bir içerik… Hatta Netflix Aralık başında yaptığı açıklamada dizi hakkında şunlara benzer cümleler kurdu:
Küfürler Tarihi Belgesel Dizi Yorumu
Küfürler Tarihi belgeseli ile birlikte; küfürler hakkında bir eğitimden geçeceksiniz. Şu anda benim buraya yazmamın pek de uygun olmadığı sözcüklerin popüler kültürdeki yerini, nereden geldiklerini ve neye yorulduklarını aynı zamanda da bilimsel ve sosyal açıdan yerlerini öğrenmekle kalmayıp, ayrı bir bakış açısı kazanacaksınız.
Belgeselin güncel IMDb puanına buradan ulaşabilirsiniz.
Çeşitli tarih bilimcilerinin de katkılarıyla röportaj şeklinde bir araya getirilen dizi, her bölümde farklı bir kelimeyi inceliyor. 6 farklı sözcüğün yukarıda bahsettiğim konular üzerinde şekillendirilmesiyle mizahi bir boyut yakalayan yapımcılar, iyi veya kötü eleştirilere rağmen belgesel serisine farklı bir boyut kazandırıyor.
Dizide yer alan diğer konuşmacılar arasında Open Mike Eagle, Patti Harrison, Jim Jefferies, Joel Kim Booster, DeRay Davis, Nick Offerman, Sarah Silverman gibi önemli isimlerinde yer aldığını da belirtmekte fayda var.
Boş vakitlerde kayıp giden ve oldukça saran bir belgeselin daha sonuna geldik. Bu tarz içeriklere belgesel demek her ne kadar garibime gitse de keyifli geçen 6 bölümlük çıtır bir dizi olduğunu söyleyebilirim. Boş vakitlerinizde mutlaka izleyin. İyi seyirler…
Dizi fragman ve bölümlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Netflix’in belgesel türündeki diğer yapımlarına göz atmak için tıklayınız.
Küfürler Tarihi Belgesel Dizi Konusu ve Yorumu (History of Swear Words) yazı sonu…
Categories
Yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekir.